aA
“Lietuvos ryto” priedas “Sostinė” informuoja, kad tabore dirbantys policijos pareigūnai trečiadienio popietę persikėlė į naują postą. Naujas postas atgabentas su visais baldais, todėl pareigūnai tą pačią dieną galėjo į jį persikelti.
Čigonai, taboras
Čigonai, taboras
© ELTA
Šalia naujo policijos posto įrengtas apšvietimas, virš jo kabo vaizdo kamera. Naujajame poste yra įrengtas tualetas, šildymo sistema, tik kol kas trūksta baldų.

Taboro gyventojai pirmąjį postą spalio mėnesį sudegino.

Ketvirtadienį Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Erikas Kaliačius, lankydamasis tabore, teigė esąs patenkintas čigonų tabore sutelktų policijos pajėgų darbu ir kovos su nusikalstamumu rezultatais. Pasak E.Kaliačiaus, per tris mėnesius pavyko pažaboti vogtų daiktų platinimą tabore. Taip pat sumažėjo narkotikus vartojančių asmenų srautai, o kvaišalų prekeiviai persikraustė į kitus sostinės rajonus.

Tabore įrengus kelias vaizdo kameras, keliuose pastačius užtvaras, o miško keliukuose iškasus griovius, anot pareigūno, gyvenimas čia aprimo.

E.Kaliačius sakė esąs patenkintas stacionaraus policijos posto veikla romų tabore ir kad pradėtas darbas bus tęsiamas, kol prekyba narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis bei kitos nusikalstamos veikos ir teisės pažeidimai bus pažaboti.

Šiuo metu tabore pamainomis budi po du policijos pareigūnus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.