aA
JAV vyriausybė svarsto galimybę Sirijai paskirti naujas sankcijas, nes ši nesugebėjo pažaboti šalyje veikiančių irakiečių, kurie teikia pagalbą Irako sukilėliams, trečiadienį pranešė laikraštis "New York Times".
Cituodamas pareigūnų, tiriančių sukilėlių pagalbininkų veiklą, žodžius, laikraštis teigė, kad svarstoma galimybė izoliuoti Sirijos bankų veiklą.

Žvalgai laikraščiui teigė, kad ši informacija, kurią suteikė sulaikytieji sukilėliai bei informatoriai, patvirtino, kad Sirijoje veikiančių irakiečių tinklas sukilėliams Irake teikė finansinę pagalbą bei ginklus. Taip pat buvo išsiaiškinta, kad pagalba iš Sirijos yra kur kas didesnė, nei buvo manyta anksčiau. Tarp Sirijoje veikiančių irakiečių yra ir nuverstojo Saddamo Husseino vyriausybės narių bei jo giminaičių.

Tačiau Sirija teigė, jog JAV pareigūnai jiems nepateikė išsamios bei patikimos informacijos apie tinklo veiklą, kad vyriausybė galėtų imtis konkrečių veiksmų.

JAV valstybės sekretoriaus pavaduotojas Richardas Armitage'as savaitgalį buvo nuvykęs į Siriją ir aptarė šią problemą. Prieš išvykdamas jis teigė, kad Vašingtonas praėjusią savaitę Damaskui pateikė konkrečių Sirijoje veikiančių ir tinklui priklausančių žmonių sąrašą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.