aA
Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas siūlo sugriežtinti Seimo narių visuomeninių padėjėjų skyrimo ir jų patekimo į parlamento pastatą tvarką, o kolegas ragina atidžiau rinktis savo padėjėjus.
Artūras Paulauskas
Artūras Paulauskas
© DELFI
"Būtina užkirsti kelią, kad visuomeniniais padėjėjais negalėtų tapti neaiškios reputacijos asmenys, užsiimantys neskaidria veikla", - trečiadienį išplatintame pranešime cituojamas A.Paulauskas.

Parlamento vadovas įsitikinęs, kad nuolatos pasikartojantys skandalai, į kuriuos įsivelia Seimo narių visuomeniniai padėjėjai, rodo, jog nepakankamai griežtai apibrėžta skyrimo į šias pareigas ir jų darbo parlamente tvarka.

Žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija apie įtartinus futbolo klubo "Seimas" administratoriaus Valerijaus Semionovo ryšius bei galimą įtaką klubo nariams esą kenkia Seimo institucijos prestižui. Todėl, pasak A.Paulausko, šią informaciją nedelsiant turi patikrinti atsakingos valstybės institucijos.

Kadangi V.Semionovas į futbolo klubą "Seimas" pateko kaip parlamentarės Kazimiros Prunskienės visuomeninis padėjėjas, Seimo Pirmininkas susidariusią situaciją aptarė ir su pačia politike.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.