aA
Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Organizuotų nusikaltimų tyrimo tarnybos (ONTT) pareigūnai trečiadienio popietę pareiškė įtarimus vienam iš "Status finansinės pramoninės" grupės savininkų Vladui Bieliauskui.
Vladas Bieliauskas - karikatūra
Vladas Bieliauskas - karikatūra
© DELFI
VPK atstovų teigimu, įtarimai V. Bieliauskui pareikšti dėl asmens terorizavimo ir tyčinio nesunkaus boksininko Rolando Jasevičiaus sveikatos sutrikdymo. V. Bieliauskui paskirta kardomoji priemonė - rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš gyvenamosios vietos.

Policijoje buvo surengta ir V. Bieliausko apklausa, kurioje dalyvavo jo advokatas. Neoficialiais duomenimis, V. Bieliauskas atsisakė duoti parodymus, reikalaudamas pateikti pareigūnų surinktus jo kaltės įrodymus.

Tyrimo duomenimis, V. Bieliausko pageidavimu buvusios "Vilniaus brigados" narys Igoris Pervička terorizavo sugyventinius Vikontą Jasevičių ir Jolantą Butėnaitę, iš jų reikalaudamas pinigų. Dėl to iškeltoje byloje liudijo V. Jasevičiaus sūnus, žinomas boksininkas Rolandas Jasevičius. Įtariama, kad, siekiant priversti sportininką pakeisti parodymus, 2004 metų lapkritį prie jo namų buvo pasiųsti du parankiniai, kurie sumušė R. Jasevičių laužtuvu.

Trečiadienio popietę "Status" būstinėje sostinės Jogailos gatvėje buvo atlikta krata. Vilniaus miesto VPK ONTT pareigūnai pirmadienį surengė kratas ir V. Bieliausko bute sostinės Suvalkų gatvėje bei jo dukros bute Antakalnyje.

Vilniaus apygardos prokuratūra į vieną bylą yra sujungusi du ikiteisminius tyrimus: dėl Lietuvos bokso rinktinės nario, Atėnų olimpiados dalyvio R. Jasevičiaus sumušimo ir jo tėvo sugyventinės J. Butėnaitės terorizavimo.

Už žemės sklypų grobimą V. Jasevičius su J. Butėnaite bei jų aferoms talkinę Vilniaus žemėtvarkininkai Stanislovas Žvirblis bei Germanas Stagys 2004 metų gruodžio pradžioje buvo nuteisti įvairaus dydžio laisvės atėmimo bausmėmis.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.