aA
Atėnų olimpiadoje dalyvavusio boksininko Rolando Jasevičiaus užpuolimą tiriantys kriminalistai ir operatyvininkai prisikasė prie žinomos bendrovės "Status" įkūrėjo Vlado Bieliausko. "Lietuvos žinių" teigimu, jo namuose sostinėje pirmadienį pusdienį daryta krata.
Pirštas, kaltinimas
© Corbis/Scanpix
Kriminalistai paėmė įvairių dokumentų, kompiuterio laikmenas, asmeninius užrašus, nuotraukas, kurių kitoje pusėje užrašyti asmenų duomenys, kontaktai.

Boksininkas Jasevičius buvo žiauriai sumuštas už tai, kad liudijo prieš buvusį "Vilniaus brigados" narį 43 metų Igorį Pervičką, pravarde "Boba".

"Respublikos" žiniomis, V.Bieliauskui įteiktas raginimas trečiadienį su advokatu atykti į apklausą. Po jos gali būti pateiktas oficialus įtarimas.

Spaudos teigimu, gruodį Vilniaus apygardos prokuratūra į vieną bylą sujungė du ikiteisminius tyrimus: dėl Lietuvos bokso rinktinės nario, Atėnų olimpiados dalyvio Rolando Jasevičiaus sumušimo ir jo tėvo sugyventinės Jolantos Butėnaitės terorizavimo. Visa tai susiję su machinacijomis žemės sklypais Vilniuje.

Tiriant sportininko sumušimą, I.Pervička gruodžio 15-ąją atsidūrė už grotų. Jis įtariamas lapkritį užsakęs boksininko R.Jasevičiaus sumušimą ir terorizavęs boksininko tėvą 41 metų Viktorą Jasevičių.

Pastarasis gruodžio 21 dieną Vilniaus apygardos sprendimu dėl žemės aferų sostinėje buvo nuteistas 4 metų ir 9 mėnesių laisvės atėmimo bausme. Pritaikius amnestiją ji sumažinta penktadaliu.

Kartu su V.Jasevičiumi 4 metų ir 3 mėnesių nelaisvės bausme buvo nuteista ir jo sugyventinė 37 metų Jolanta Butėnaitė, tačiau pritaikius amnestiją nuo bausmės ji buvo atleista.

V.Jasevičius su drauge 1997-1999 metais supirkinėjo tolimų giminaičių žemes ir teises į paveldėtą turtą.

Anot "Lietuvos žinių", įgijęs teisę į nekilnojamą turtą, V.Jasevičius kreipdavosi į Vilniaus žemėtvarkininkus 34 metų Germaną Stagį (nuteistas beveik 4 metams) ir jo viršininką 56 metų Stanislovą Žvirblį (nuteistas 2 su puse metų).

Šitaip jie įgijo 12 sklypų, tačiau vėliau paaiškėjo, kad tolimi giminaičiai neturėjo teisės jų susigrąžinti. Pradėjus tyrimą paaiškėjo, kad dalis dokumentų buvo suklastoti.

Manoma, kad Jasevičiaus sūnaus Rolando sumušimas gali būti susijęs su santykių aiškinimusi dėl žemės sklypų Vilniuje. Mat rinkos kainomis tretiesiems asmenims pardavę neteisėtai įgytus sklypus aferistai užsidirbo ne vieną milijoną litų.

Teismo mėnesiui suimtas I.Pervička neva telefonu terorizuodamas V.Jasevičių reikalavo 2 mln. litų vertės turto. Tačiau buvęs "Vilniaus brigados" narys neigė skambinęs sportininko tėvui.

I.Pervička taip pat neigia įtarimus dėl boksininko sumušimo.

Boksininkas R.Jasevičius lapkritį buvo užpultas sostinės Viršuliškių gatvėje, namo, kuriame gyvena, laiptinėje. Du nepažįstami vyrai pasitiko sportininką prie lifto, laužtuvu vožė jam per galvą ir ėmė talžyti jį kumščiais bei spardyti. Nuo 12 metų sportuojantis boksininkas neprarado orientacijos ir sugebėjo užpuolikams pasipriešinti. Tada jie pabėgo.

Sio užpuolimo vykdytojai buvo sulaikyti dar gruodžio pradžioje. Tada už grotų atsidūrė teisėsaugai gerai žinomi 34 metų Aleksandras Voskunovičius ir 33 metų Vitalijus Žilinskis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.