aA
Viena Irako ekstremistinė grupuotė pirmadienį pagrasino išpuoliais Jungtinėse Valstijose. "Mes kovą iš savo šalies perkelsime į jūsų šalį", - sakoma internete paskelbtame "Kreipimesi į amerikiečių tautą", kurį pasirašė Islamo armija Irake. Šio pareiškimo autentiškumas kol kas nėra patikrintas.
JAV simboliai, Niujorkas, Laisvės statula
Laisvės statula
© Reuters/Scanpix
Kreipimesi amerikiečiams prognozuojami "pragaištingi metai". Tie, kurie iki šiol gynė savo šalį nuo JAV okupacijos, dabar parems keršto akcijas priešininko žemėje, "kad amerikiečių civiliai suprastų, ką tenka patirti mūsų civiliams", teigiama pareiškime. Islamo armija Irake laikoma viena iš svarbių sunitų ekstremistinių grupuočių.

Nepaisant stipraus grupuotės religinio pagrindo, joje yra ir buvusių Saddamo Husseino režimo saugumo aparato narių. Ši grupuotė, be kita ko, pagrobė ir nužudė italų žurnalistą. Du jos pagrobti prancūzai po keturių nelaisvės mėnesių prieš Kalėdas buvo paleisti.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.