aA
Cunamio nusiaubta vietovė.
Cunamio nusiaubta vietovė.
© Reuters/Scanpix
Lietuvos RK draugijos pirmininku A.Jonkus buvo išrinktas lapkritį ir pakeitė dvi kadencijas (8 metus) juo buvusį UAB "Berlin Chemie Menarini Baltic" generalinį direktorių Algimantą Blažį.

Konsultacijos su tarptautinės RK ir Raudonojo Pusmėnulio draugijų federacija, specialios sąskaitos atidarymas banke, derybos su telekomunikacijų bendrovėmis, kad šios paskelbtų trumpuosius numerius ir iš žmonių paaukotų pinigų už paslaugas nebūtų atskaitoma mokesčių, -- vieni pirmųjų darbų, kurių teko imtis A.Jonkui. Ir jis netruko suvokti, kad lietuviai – jautrūs žmonės.

"Kai paskelbėme specialiąją sąskaitą, per pusdienį žmonės į ją pervedė 6000 litų: tai – labai daug žinant, kad katastrofa įvyko toli nuo mūsų", - sakė A.Jonkus.

Kam bus skirti paaukotieji pinigai, priklausys nuo tarptautinės RK federacijos valios – jos žmonės, dirbantys nelaimės zonose, geriausiai žino, kokia pagalba (vanduo, vaistai ar pastogė) reikalingiausia nukentėjusiesiems. Be to, parama pinigais – ne vienintelė.

Pasak A.Jonkaus, RK draugijai savo paslaugas pirmieji pasiūlė Kauno medikai. "Bandysime kooperuoti jėgas, kad mūsų medikai prisijungtų prie švedų, kurių RK draugijos, visame pasaulyje kuriančios ir medicinos paramos teikimo projektus, patirtis daug geresnė", - sakė A.Jonkus. Stichijos nusiaubtose šalyse šiuo metu reikalingiausi infektologai: epidemijų grėsmė ten milžiniška.