aA
B. Geremekas pridūrė nieko nežinantis apie kitus Rusijos šnipus, kurie būtų likę Lenkijoje po kelių rusų diplomatų išvijimo ir išreiškė viltį, kad "šis reikalas baigtas".

Specialiųjų tarnybų ministras Januszas Palubickis (Janušas Palubickis) ketvirtadienį pareiškė, jog "kaimynystėje yra valstybė, labai intensyviai užsiimanti žvalgybine veikla". Jis perspėjo, kad jei ši valstybė nepadarys išvadų iš metų pradžios įvykių, kai persona non grata buvo paskelbti devyni Varšuvoje dirbę Rusijos diplomatai, Lenkija "svarstys tolesnius žingsnius, nes tam yra pamato".

Tačiau B. Geremekas, žurnalistų paklaustas apie J. Palubickio pareiškimą, atsakė: "Aš esu užsienio reikalų ministras, ir tik aš galiu spręsti, ar gali būti koks nors rusų diplomatas išvarytas kaip šnipas. Jie nebus išvaryti, kol nebus neįrodyta, kad jie užsiima žvalgybine veikla".

"Mums reikia gerų santykių su Rusija. Visi kiti klausimai bus išspręsti protingai, nekuriant konfliktų", pridūrė B. Geremekas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.