aA
“Adobe Photoshop 6.0” ko gero taps tinkamiausiu įrankiu kuriant grafinį apipavidalinimą interneto puslapiams.
Programa “Photoshop 6.0”, apie kurią “Adobe” paskelbė pirmadienį, yra pagrįsta 5.5 versijos veikimu, kurioje be paveiksliukų redagavimo įrankių dar buvo specialus interneto grafikos kūrimo priedas “Image Ready 2”.

Rugsėjo mėnesį pasirodysiantis, “Photoshop 6.0” paketas žengia dar toliau. Naujoje versijoje bus vektorinės grafikos kūrimo įrankių, paveiksliukų karpymo galimybė (image slicing) bei interneto puslapiams skirta grafikos optimizacija. Kartu su “Photoshop 6.0” pateikiama vis dar atskira programa laikoma “Image Ready 3”.

Siekiant labiau pritaikyti grafikos redagavimo galimybes tiek internetui tiek spausdinimui, “Adobe” papildė savo naująją programą patogiais įrankiais, kurie ankščiau buvo tik “Macromedia Fireworks” grafikos redagavimo pakete. “Adobe” tikisi, kad “Photoshop 6.0” užpildys šią spragą.

“Photoshop 5.5” versijoje reikėdavo naudoti “Image Ready” paveiksliukų karpymo priemones, leidžiančias padalinti paveiksliuką į keletą dalių taip paspartinant jo atsiuntimą peržiūrint interneto puslapius. Dabar tai galima padaryti tiesiog pačioje “Photoshop 6.0”. Nereikia pamiršti ir grafikos optimizacijos interneto puslapiams. “Photoshop 6.0” siūlo kokybišką suglaudinimą, kuomet suspaudžiamos tik spalvos, o tekstas išlieka nekeistas. Tai ypač sumažina paveiksliuko dydį.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.