aA
Korporacija “Intel” atšaukė naują 1.13 GHz procesorių liniją ta pačią dieną, kai buvo paskelbta, jog tokios pačios spartos AMD procesorius kompiuterių gamyboje naudos daugiau, nei 10 pagrindinių JAV kompiuterių gamintojų.
“Intel” procesorių serijos atšaukimą motyvuoja tuo, kad procesoriai prastai veikia su kai kuriomis “Linux” kompiliacijomis. Problema pasireiškia tuomet, kai vykdant kai kurias “Linux” operacijas procesorius pernelyg įkaista. Bet tvirtinama, kad problema yra atsitiktinė ir būdinga ne visiems procesoriams.

Ši problema buvo apskritai nebūdinga 1 GHz dažnio procesoriams, kurie visuomet veikė žemesne temperatūra.

Serijos atšaukimo problema visgi nėra itin skausminga finansiškai, nes kol kas labai nedaug kompiuterių gamintojų turėjo galimybę pasiūlyti kompiuterius su šiuo procesoriumi. Labai ribotu kiekiu tokius kompiuterius jau gamino IBM ir “Dell”

“Intel” atstovų teigimu, problemos ištaisymas užtruks kelis mėnesius, per kuriuos AMD išsikovos tvirtesnes pozicijas rinkoje.

AMD atstovai procesorių sartos didinimo atžvilgiu nusiteikę optimistiškai ir pirmą sekančių metų ketvirtį jau žada pradėti gaminti 1.5 GHz spartos procesorius.