aA
Ukmergės teismo antstoliai susidūrė su precedento neturinčiu atveju - jiems teks išieškoti teismo priteistas Pašilės šv. Barboros bažnyčios skolas už šildymą.
Kaip pranešė dienraštis "Lietuvos rytas", Pašilės bažnyčia už šildymą yra įsiskolinusi 6353 litus.

Dėl bažnyčios skolų šilumą tiekianti bendrovė "Krumpliaratis" kreipėsi į Kauno arkivyskupiją. Arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius atsakė, jog "kiekviena parapija turi juridinio asmens statusą ir kurija nėra atsakinga už jų skolas".

Bažnyčios klebonas Audrius Giedraitis atsisakė komentuoti parapijos ir šilumos tiekėjų sutartį, teigdamas, kad joje daug kas pripainiota.

Parapija išsilaiko iš tikinčiųjų paaukotų pinigų. Pasak klebono, jų per savaitę surenkama apie 100 litų.

"Teoriškai teks bažnyčią parduoti iš varžytinių, bet kaip tai bus daroma, sunku įsivaizduoti. Jei parduos bažnyčią, nusipirksiu (bažnyčios) akcijų", juokaudamas dienraščiui sakė klebonas A. Giedraitis.

Ukmergės antstolių kontora išsiuntė paklausimą į Žemės ir kito nekilnojamojo turto kadastro ir registro valstybės įmonę dėl Pašilės šv. Barboros bažnyčios ir klebonijos pastatų priklausomybės.

Antstoliai teigia, jog parduos, tai, ką ras. Jei nebus ką parduoti, vykdomasis raštas be įvykdymo gali būti gražintas "Krumpliaračiui". Per trejus metus įmonė bet kada tą raštą galės pateikti vykdymui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.