aA
Praėjęs savaitgalis daugelyje pasaulio šalių gali būti pažymėtas gedulo ženklu. Šeštadienį ir sekmadienį per pasaulį nusirito tikra katastrofų ir tragiškų nelaimų banga. Šeštadienį taip pat atsklido pranešimai apie praėjusios savaitės viduryje įvykusias skaudžias nelaimes.
Netoli Graikijos Koso salos šeštadienį apvirto 32 nelegalius migrantus plukdęs Turkijos laivas. Per nelaimę tikriausiai žuvo 26 žmonės - aštuonių kūnai vakar jau buvo rasti, o dar 18 laikomi dingusiais be žinios.

Turkijos pakrančių apsaugos pareigūnams pavyko išgelbėti 6 žmones, tarp jų ir Turkijos laivo kapitoną. Tačiau pareigūnai nebesitiki rasti daugiau gyvųjų.

Malaizijos laivyno pajėgos savaitgalį nesėkmingai ieškojo mažiausiai 54 indoneziečių nelegalių migrantų, kurie vis dar yra laikomi dingusiais be žinios, po to, kai jų laivas praėjusį ketvirtadienį apvirto netoli vakarinės Malaizijos pakrantės.

Gelbėtojams pavyko išgelbėti 26 žmones.

Tuo tarpu sekmadienį Rusijos Permės srityje keleiviniam motorlaiviui "Voschod-42" susidūrus su barža, žuvo šeši žmonės, o 16 buvo sužeisti.

Kaip pranešė Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerija, susidūrimas įvyko dėl didelio rūko.

Savaitgalį pranešta ir apie dar skaudesnę nelaimę upėje.

Tiesa, ši tragedija įvyko praėjusią savaitę. Sudane, Mėlynojo Nilo upėje, apvirtus keltui, nuskendo 35 žmonės.

Septyniolika kelto keleivių laimingai išsigelbėjo: vieni jų patys pasiekė krantą, kitus iš vandens ištraukė gelbėtojai.

Kodėl nuskendo keltas, kuriuo plaukė 52 žmonės, daugiausia mokyklinio amžiaus vaikai, kol kas neaišku. Patvinęs Mėlynasis Nilas tampa labai sraunus, todėl kelia pavojų juo keliaujantiems žmonėms. Praėjusiais metais upėje nuskendo mažiausiai 40 žmonių. Dažniausia nelaimės priežastis - seni ir techniškai netvarkingi laivai.

Šeštadienį Kosta Rikoje nukrito ir sudužo nedidelis lėktuvas, kuriuo skrido 10 žmonių, 8 iš jų turistai.

Sekmadienį net dvi tragedijos sukrėtė Bangladešą. Kilus gaisrui sostinės drabužių siuvimo fabrike, mažiausiai 12 žmonių žuvo, o dešimtys buvo sužeisti.

Ugnis visiškai nuniokojo ketvirtą pastato aukštą. Čia buvo surasti 10 moterų ir dviejų vyrų kūnai. Dauguma aukų užtroško dūmuose.

Įgriuvus stogui cemento gamykloje Čitagongo mieste žuvo devyni žmonės, o dar 25 buvo sužeisti.

Tuo tarpu Rusijos pietiniame Chasavjurto mieste šeštadienį turgaus aikštėje dėl gandų apie padėtą bombą kilus masinei panikai žuvo keturi žmonės, 17 buvo sužeista.

Pasigirdus kalboms, kad turguje rasta bomba, šimtai panikos apimtų žmonių ėmė veržtis pro siaurus išėjimus. Turgus buvo apieškotas, tačiau bomba nebuvo rasta.

Daug laimingesni buvo Taivano gyventojai. Čia išvengta galėjusios būti labai skaudžios katastrofos, kai griuvo dalis milžiniško 1,9 kilometro ilgio tilto, jungiančio antrą didžiausią salos miestą Gaosiungą su kaimynine Pingdungo provincija.

Per šią nelaimę niekas nežuvo ir tik 20 žmonių buvo nelabai sunkiai sužeista.

"Lietuvos rytas"