aA
Žmogaus teisių komisijos posėdyje Ženevoje jis pabrėžė, kad Rusija demonstruoja precedento neturintį atvirumą, - dar niekada į karinių veiksmų rajoną nebuvo įsileidžiama tiek daug užsienio organizacijų. Šią savaitę, priminė S. Ordžonikidzė, Rusiją aplankys Jungtinių Tautų žmogaus teisių ambasadorė Mary Robinson (Meri Robinson) ir Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus Komiteto prezidentas Jakobas Kellenbergeris (Jakobas Kelenbergeris).

Jo žodžiais, susidaro įspūdis, kad šis atvirumas "laikomas silpnumu" ir mėginama "mums diktuoti, kaip spręsti savo vidaus problemas".

Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas perspėjo negrasinti Rusijai bausmėmis ir Žmogaus teisių komisijos sesijoje nepritarti prieš Rusiją nukreiptoms iniciatyvoms.

"Toks bendravimo tonas su Rusija nepriimtinas", pabrėžė S. Ordžonikidzė. Jis pridūrė, kad Rusija pasirengusi dialogui, tačiau su sąlyga, kad jis bus "teisingas ir objektyvus".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.