aA
"Kaip kitaip galima pavadinti tai, kad per pastarąsias dvi savaites beveik nebuvo dienos, kad Rusijos URM nepaskelbtų kažkokių keistų pareiškimų - arba apie atgimstantį fašizmą, arba apie žmogaus teisių pažeidimus Latvijoje", sakė M. Riekstinis trečiadienį interviu Latvijos televizijai.

Jis pareiškė nuomonę, jog Latvija drauge su Vakarais turi pasistengti įtikinti Rusiją, kad jos "požiūris neteisingas", ir paraginti sugrįžti prie konstruktyvių derybų.

Diplomatas atsisakė prognozuoti, ar Valstybės Dūma priims įstatymus, numatančius sankcijas Latvijai dėl Latvijos valdžios vykdomos politikos respublikoje gyvenančių etninių rusų atžvilgiu.

Pasak M. Riekstinio, Latvijai svarbi Kremliaus ir URM pozicija, kurie anksčiau neigiamai vertino įstatymų projektus dėl sankcijų. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas "iki šiol taip pat sudarė pragmatiško žmogaus įspūdį", pareiškė Latvijos URM valstybės sekretorius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.