aA
Irako kovotojai paleido prieš beveik mėnesį pagrobtą lenkę, šeštadienį pranešė Lenkijos ministras pirmininkas Marekas Belka. Jis nurodė, kad Teresa Borcz Khalifa penktadienį vakare buvo parskraidinta į tėvynę, tačiau išsamesnės informacijos nepateikė.
Irake pagrobta Lenkijos pilietė
Irake pagrobta Lenkijos pilietė
© EPA-ELTA
Varšuvoje surengtoje spaudos konferencijoje beveik mėnesį kovotojų nelaisvėje praleidusi moteris sakė, kad pagrobėjai su ja elgėsi gerai.

"Tai buvo nepaprastai džiugi akimirka, kai mane paleido. Manau, dabar liksiu Lenkijoje. Su manimi elgėsi gerai ir suteikė man viltį, kad būsiu paleista", - sakė ji.

T.Borcz Khalifą, kuri yra ištekėjusi už irakiečio, spalio 27 dieną Bagdade pagrobė mažai žinoma grupuotė, kuri pareikalavo, kad Lenkija išvestų savo pajėgas iš Irako.

Lenkija, artima Vašingtono sąjungininkė Irake, vadovauja sektoriuje į pietus nuo Bagdado dislokuotoms tarptautinėms pajėgoms, kuriose tarnauja ir 2,5 tūkst. lenkų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.