aA
Penki turistai iš Vokietijos dingo Alžyro Sacharos dykumoje, kur praėjusiais metais islamistų kovotojai pagrobė 32 iš Europos atvykusius poilsiautojus, šeštadienį pranešė Turizmo ministras.
Vokiečiai dingo ketvirtadienį vakare netoli pietinio Ilizio miesto. Tačiau jų dingimo faktą patvirtinęs Turizmo ministras Mohamedas Seghiras Kara kategoriškai atmetė pagrobimo galimybę, apie kurią buvo rašoma spaudoje.

"Tai, kas rašoma laikraščiuose, yra gandai. Turistai galėjo paprasčiausiai pasprukti nuo gidų, norėdami aplankyti istorines vietas...Aš kategoriškai atmetu pagrobimo galimybę", - žurnalistams telefonu sakė M.S.Kara.

Dienraštis "El Khabar", remdamasis "gerai informuotais šaltiniais", pranešė, kad penkis turistus tikriausiai pagrobė Salafitų pamokslų ir kovos grupė (SPKG), siekianti nuversti Alžyro valdžią ir, kaip įtariama, palaikanti ryšius su Osamos bin Ladeno tinklu "al Qaeda".

Vokietijos ambasada Alžyre šių pranešimų kol kas nekomentuoja.

SPKG praėjusių metų pradžioje įkaitais paėmė 32 europiečius turistus, tarp kurių buvo ir 16 vokiečių. Viena vokietė nelaisvėje mirė nuo šiluminio smūgio, o kiti įkaitai tarp gegužės ir rugpjūčio buvo paleisti. Teigiama, kad SKPG už jų paleidimą buvo sumokėti 5 mln. eurų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.