aA
Rusijos gynybos ministras Igoris Sergejevas, Karinio Jūrų Laivyno vyriausiasis vadas Vladimiras Kurojedovas ir Šiaurės Laivyno vadas Viačeslavas Popovas parašė atsistatydinimo pareiškimus.
"Atsistatydinimo pareiškimai nebus priimti", pareiškė prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį vakare interviu valstybiniam televizijos kanalui RTR. Jis pabrėžė, jog iš pradžių būtina ištirti atominio povandeninio laivo "Kursk" avarijos priežastis ir aplinkybes.

"Jei kažkas kaltas, turi būti nubaustas, bet mes privalome susidaryti objektyvų avarijos vaizdą", pažymėjo V. Putinas.

Prezidentas mano, kad kažką atleisti ar išsiųsti į atsargą - "paprasčiausia ir klaidingiausia išeitis" iš tragiškos padėties, kuri "iš esmės nieko nekeičia".

Prezidentas sakė, kad jaučia "didelę atsakomybę ir kaltę" dėl "Kursk" ištikusios tragedijos. Kalbėdamas apie Vidiajevo gyvenvietėje įvykusį susitikimą su žuvusių jūreivių artimaisiais, V. Putinas prisipažino: "Ką čia pasakysi. Jokių žodžių neužteks. Sunku juos parinkti".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.