aA
Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) frakcija Seime atmeta galimybę jos atstovui vadovauti Seimo Žmogaus teisių komitetui. Tai Eltai ketvirtadienį patvirtino LiCS frakcijos narys parlamentaras Kęstutis Glaveckas.
Kęstutis Glaveckas
Kęstutis Glaveckas
© ELTA
"Mes frakcijoje svarstėme ir nepritariame, mes neimsime šito posto. Kokia nors komisija - antikorupcinė, operatyvinės veiklos, kuri susijusi su pinigais, su vadovu, - tai, be abejo, logiška, bet tik ne šis komitetas", - pareiškė K. Glaveckas.

Savo ruožtu Tėvynės sąjungos frakcijos seniūno pavaduotojas Jurgis Razma tvirtino, kad Žmogaus teisių komiteto vadovo postą konservatoriai geranoriškai užleistų liberalcentristams, jei pastarieji to pageidautų.

"Dėl jokių postų mes neplanuojame aktyviai kovoti. Svarbiausia, kad opozicijoje būtų pasiektas geranoriškas susitarimas. Vardan to, kad gerai jaustųsi liberalai, kartais galima nusileisti, kad neatsirastų įtampų", - teigė J. Razma.

Tačiau K. Glaveckas neįvertino konservatorių pasiryžimo aukotis dėl opozicinių partijų sutarimo. "Mes neimsime. Mes jiems atiduodame", - apie Žmogaus teisių komiteto pirmininko postą sakė liberalcentristas.

ELTA primena, kad Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas ketvirtadienį "Žinių radijo" laidoje "Pozicija" komitetu, kuriam, jo požiūriu, galėtų vadovauti opozicijos atstovas, įvardijo Žmogaus teisių komitetą.

J. Razma neatmetė galimybės, kad šiam komitetui galėtų vadovauti Tėvynės sąjungos siūlomas parlamentaras Arimantas Dumčius. Pasak konservatoriaus, Tėvynės sąjungos frakcijoje esama ir daugiau žmonių, kurie galėtų vadovauti įvairiems komitetams.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.