aA
Ekspertai patvirtino, kad Klaipėdos merai iš tiesų buvo vežiojami vogtu automobiliu. Vakar atlikta šios mašinos ekspertizė atskleidė naujų detalių. Dešimtmetį savivaldybei priklausiusio „Audi 100 C4“ laukia dar vienas tyrimas.
Automobilis, automobilio salonas, vairas
Automobilis, automobilio salonas, vairas
© DELFI
Antradienį Vilniuje net tris uostamiesčio merus vežiojusį automobilį apžiūrėję specialistai neginčijamai nustatė, kad skardos fragmentas su kitos mašinos kėbulo numeriu į automobilį buvo grubiai įvirintas. Manoma, kad tai sudaužyto automobilio numeris.

Nušlifuoto numerio ant variklio atkurti nepavyko. Tačiau tai dar nereiškia, kad nepavyks sužinoti, kada ir kur buvo pavogtas savivaldybės naudotas „Audi“. Pareigūnai rado originalų lipduką, ant kurio yra identifikavimo numeris, padėsiantis specialistams išsiaiškinti tiesą apie šią mašiną.

Jeigu pasiseks nustatyti, iš ko automobilis buvo pavogtas, apie tyrimą bus informuotas savininkas. Galima spėti, kad dar beveik naujo automobilio netekęs žmogus buvo jį apdraudęs ir po vagystės gavo draudimo išmoką. Taigi pretenzijų klaipėdiečiams gali turėti kuri nors draudimo kompanija.

Švietimo darbuotojai, kuriems neseniai savivaldybė perdavė naudotis mero „Audi“, galės juo važinėti, bet negalės automobilio parduoti ar užstatyti trejus metus. Jeigu per tą laiką tikrasis savininkas nepareikš į mašiną pretenzijų, po trejų metų automobilis liks švietimo darbuotojams.