aA
Marijampolietis, susigundęs Vokietijoje siūlomu darbu, liko ir be darbo, ir be pinigų. Istorija prasidėjo, kai 1981 m. gimęs vyras sausio 12-ą vienoje internetinėje svetainėje rado skelbimą apie siūlomą darbą Vokietijoje, Frankfurto mieste.
Pinigai
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Paskambinus skelbime nurodytu numeriu, atsiliepė moteris. Telefonu sutarta, kad marijampolietis nuvyks į Frankfurtą – pažadėta, kad ten jį pasitiks žmogus, kuris apgyvendins ir įdarbins. Moteris paaiškino, kad pasitiksiančiam vyrui jis turės sumokėti už nuomą ir už dokumentų legaliam darbui tvarkymą.

Sausio 18-ąją marijampolietis nuvyko į Frankfurtą. Čia jį pasitikęs vyras apgyvendino name ir paėmė iš jo 300 eurų už kambario nuomą mėnesiui bei dokumentų legaliam darbui tvarkymą. Jis taip pat pažadėjo sausio 23 dieną nuvežti į fabriką.

Tačiau sutartu laiku į fabriką jis marijampoliečio neišvežė. Tiek jo, tiek tarpininkavusios moters telefonai buvo išjungti, o namo savininkams marijampolietis buvo priverstas sumokėti už kambario, kuriame gyveno, nuomą.

Kaip praneša Marijampolės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, įtariamieji apgaule iš marijampoliečio išviliojo 300 eurų - tai yra, 1035 litus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.