aA
Šiemet lapkričio 23-ąją, Kariuomenės dieną, Lietuvos kariuomenė pirmąkart pasitinka būdama NATO kolektyvinės gynybos sistemos dalimi. Ar naujoji parlamentinė dauguma, naujoji Vyriausybė suvokia naujus saugumo iššūkius, naujas Aljanso misijas?
Lietuvos kariuomenės karys
Lietuvos kariuomenės karys
© ELTA
Ką Lietuvos “komadosai” veikia toli nuo nuo Europos – Afganistane ir Irake? Kas slypi už pasakymo, kad jie vykdo “specialiosios žvalgybos užduotis”?

Kodėl Lietuvos kariai išeina iš Afganistano, kada paliks Iraką?

Kokia bus kariuomenė po penkerių, dešimties metų? Ar bus Lietuvoje NATO karo bazių, NATO branduolinis ginklas, kaip nuolat nuogąstauja Rusija?

Ar Rusiją galima apibūdinti kaip karinės ir politinės grėsmės šaltinį?

Kas labiausiai domina Lietuvos karinę žvalgybą ir kontržvalgybą? Ar vykdo kokią veiklą už Lietuvos ribų? Ar nefiksuoja teroristinių išpuolių pavojaus čia, Lietuvoje?

Ką iš tiesų rodo Rusijos diplomatų išsiuntimas iš Vilniaus už šnipinėjimą – penkių vien šiemet – ir atsakomieji Rusijos veiksmai? Ar tai tik ledkalnio viršūnė, slepianti tikrąjį Lietuvos ir Rusijos “šnipinėjimo karo” mastą, ar parodomoji akcija, kad kontržvalgyba nesnaudžia?

Apie tai pokalbis su krašto apsaugos ministru Linu Linkevičiumi, karinės žvalgybos ir kontržvalgybos šefu Gintaru Bagdonu bei Gynybos štabo viršininku Gintautu Zenkevičiumi BTV laidoje “Kevirtoji valdžia” pirmadienį, 20.20 val.