aA
Visuomenė apie Antrąjį operatyvinių tarnybų departamentą prie Krašto apsaugos ministerijos šį tą sužinojo tik prieš metus, kai tuometinis prezidentas Rolandas Paksas bandė jo vadovą Gintarą Bagdoną paskirti Valstybės saugumo departamento generaliniu direktoriumi. Buvęs Antrojo departamento darbuotojas Arvydas Šidlauskas sutiko "Lietuvos rytui" papasakoti apie kai kurias abejonių keliančias šios itin slaptos tarnybos veiklos peripetijas.
Kremlius - karikatūra
Kremlius - karikatūra
© DELFI
Buvęs slapto fronto karininkas perspėja apie Rusijos įtaką: "Maniau ir tebemanau, kad Rusija mūsų valstybei kelia milžinišką pavojų".

"Rusija mūsų uostamiestyje jau laiko tvirtai įkėlusi koją. Dabar jos agentų iš ten lengvai neiškrapštysi. Juos visus net nustatyti sunku, nes ši sritis Lietuvos specialiųjų tarnybų yra specialiai apleista",- dienraščiui teigė A.Šidlauskas.

"Per 14 metų Lietuva nesugebėjo suformuoti karininkų korpuso, žvelgiančio į Rusiją kaip į pavojingą valstybę. Batalionų štabuose dar prieš keletą metų sėdėjo tik mokslus Rusijoje baigę karininkai - rusai arba lietuviai, iš jos parsivežę ruses žmonas. Net ir pasimokę Vakaruose kažin ar jie taps dideliais NATO gerbėjais", - interviu "Lietuvos rytui" sakė A.Šidlauskas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.