aA
Kairiųjų koalicijos Vyriausybė dar nesudaryta, tačiau apie kandidatus į ministrus pasirodo vis daugiau kompromituojamos informacijos. Pasak šaltinių, dabar daugiausiai abejonių kelia aplinkos ministras A.Kundrotas, kandidatas į kultūros ministrus V.Prudnikovas ir kandidatas į švietimo ir mokslo ministrus R.Vaitkus, rašo dienraštis "Respublika".
Arūnas Kundrotas
Arūnas Kundrotas
© ELTA
A.Kundrotui priekaištaujama dėl to, jog jo vadovaujama ministerija nesipriešino įtakingų verslo grupių sumanymams statyti hidroelektrines ant Lietuvos upių. Pasak specialistų, tokios statybos smarkiai pakenktų gamtai.

Tačiau daugiausiai priekaištų aplinkos ministrui tenka dėl stringančių nekokybiškų aplinkosaugos projektų, kuriuos finansuoja Europos sąjunga (ES). Teigiama, jog ES pareigūnai turi pagrįstų įtarimų, jog nemažai aplinkosaugos projektų gali būti korumpuoti, rašoma dienraštyje.

Pasak "Respublikos", rimtų abejonių pradėjo kelti ir kandidatas į kultūros ministrus - operos solistas Vladimiras Prudnikovas., kuris neturi administracinio darbo patirties. Teigiama, jog šiai kandidatūrai priešinasi premjeras Algirdas Brazauskas.

Pasak šaltinių Prezidentūrai kelia abejonių kai kurie finansiniai dalykai, su kuriais gali būti susijęs V,Prudnikovas bei šio kandidato asmeninės savybės, rašo "Respublika.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.