aA
Penktadienį Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai teismo prašė paskirti kardomąją priemonę – suėmimą dviem Panevėžio miškų urėdijos pareigūnams. Miesto apylinkės teismas dviem mėnesiams leido suimti miško apsaugos inžinierių Kornelijų Alekną, o Krekenavos girininkijos girininką Joną Leiką - 15 dienų.
Suimti Panevėžio miškų urėdijos pareigūnai, jų viršininkas - ligoninėje
© D.Gribausko nuotr.

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai kartu su Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnais tikrina įtarimus, ar Panevėžio miškų urėdijoje nebuvo nusikalsta valstybės tarnybai – šioje valstybinėje įmonėje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo tarnyba, turto iššvaistymo ir dokumentų klastojimo.

Panevėžio miškų urėdijos urėdui Daugirdui Lukoševičiui įteikti įtarimai, praneša Panevėžio apygardos prokuratūra. Trečiadienį darant kratą D. Lukoševičiaus namuose sunegalavo jo širdis - urėdas išvežtas į ligoninę ir vis dar tebėra ten.

Šią savaitę pareigūnai atliko kratas miškų urėdijos vadovo ir darbuotojų darbo vietose bei namuose, du jų buvo sulaikyti.

Įtariama, kad keletą metų buvo pardavinėjami urėdijai priklausiantys veisiami danieliai.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnai, tyrimą organizuoja, kontroliuoja ir jam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.