aA
Alytaus rajono Nemunaičio seniūnijos Nemunaičio kaimo gyventojai tikisi, kad jau vasarą jų vargai baigsis, kai kaimas bus priskirtas kitai seniūnijai.
Kliūtis pasiekti seniūnijos centrą – Nemunas
Nemunas
© DELFI (P.Garkausko nuotr.)

Dabar prireikus pažymos ar kitais reikalais, gyventojams tenka važiuoti 40 kilometrų ir tiek pat atgal, nes kaimą nuo seniūnijos centro skiria Nemunas, praneša LTV „Panorama“.

Nemunaičio seniūnas atlieka neįprastą užduotį – Nemunaičio kaimo kairiajame Nemuno krante gyventojus kviečia dalyvauti apklausoje keičiant seniūnijos ribas. Tam pritarti turi ne mažiau kaip ketvirtadalis iš 300 Nemunaičio kaimo gyventojų.

Dabar nemunaitiškiams norint pakliūti į seniūniją tenka sukarti 40 kilometrų ir tiek pat atgal. Nors seniūnijos centras, atrodo, čia pat – kitame Nemuno krante.

„Reikia važiuot į Alytų, iš Alytaus – į Kaniūkus, iš Kaniūkų – į Nemunaitį“, – vardijo Nemunaičio gyventojas.

„Didžiausios problemos gyventojams kyla, kai 40 kilometrų pirmyn ir atgal reikia važiuoti maisto gaminių pasiimti ar atlikti visuomenei naudingus darbus, nes apie 30 proc. gyventojų juos dirba“, – pasakojo Alytaus rajono Nemunaičio seniūnas Rimantas Avižienis.

Pasak Alytaus rajono vadovų, nepatogumai Nemunaičio kaimo gyventojams prasidėjo prieš ketverius metus, pakeitus seniūnijų ribas.

Alytaus seniūnijoje liko Nemunaičio kaimo namų ūkio knygos, žemės nuosavybės dokumentai. Nemunaičio seniūnijai atiteko kaimas su gyventojais.

„Iki 1998 metų tą pusė, apie kurią mes čia kalbame, priklausė Alytaus seniūnijai. Tada be jokių vietinės valdžios derinimų centrinė valdžia paėmė tą visą teritoriją ir priskyrė Nemunaičio seniūnijai. Ir tik 2010 metais gavę gyventojų prašymą pradėjom vykdyti tas procedūras. Jos yra gana biurokratinės“, – aiškino Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas.

Rajono valdžia nemunaitiškiams žada, kad jiems tapus Alytaus seniūnijos gyventojais, jokių papildomų išlaidų jie nepatirs. tai tik kainuos savivaldybei.

Nemunaičio kaimo gyventojų apklausa vyks vasario septintąją.

www.lrt.lt