aA
Pasak jų, ES derybininkai pradėjo dieną, susitikdami su Rumunija. Vėliau numatomos atskiros sesijos su Slovakija, Lietuva, Latvija, Bulgarija ir Malta.

ES vadovai 1999 metų gruodį vykusiame Helsinkio viršūnių susitikime nutarė, kad šios šešios šalys gali prisijungti prie pirmaujančių kandidačių Lenkijos, Čekijos, Vengrijos, Slovėnijos, Estijos ir Kipro, su kuriomis derybos buvo pradėtos prieš dvejus metus.

Šešios pirmaujančios kandidatės jau artėja prie derybų aštriausiais klausimais, tokiais kaip žemės ūkis ir laisvas darbo jėgos judėjimas. Tuo tarpu su šešiomis antradienį derybas pradėjusiomis šalimis bus svarstomi lengviausi klausimai.

Visos šešios šalys antradienį pradėjo derybas dėl penkių lengviausių skyrių - mažų ir vidutinių įmonių, mokslo ir mokslinių tyrimų, švietimo ir mokymo, taip pat bendros ES išorinių santykių bei saugumo politikos.

ES nutarė, kad kiekviena šalis turi žengti į priekį savo tempais.

Lietuva, Latvija ir Slovakija, kurios visos stengiasi pasivyti šešias pirmaujančias kandidates, papildomai pradės derybas dėl konkurencijos politikos, statistikos bei kultūros ir audiovizualinės politikos.

ES paaiškins kandidatėms, kaip ji nutarė vesti derybas, ir pakvies jas išdėstyti savo pozicijas, sakė ES pareigūnai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.