aA
Kol kas atpažinti 8 iš 15 rastų virš Juodosios jūros sudužusio lėktuvo Tu-54 keleivių kūnų, sekmadienį pranešė gelbėjimo darbų štabo vadovas Leonidas Baklickis.
Jis sakė, jog katastrofos vietoje dirba 11 laivų, iš Novorosijsko plaukia tanklaivis su kuru ir maisto produktais, kad paieškoje dalyvaujantys žmonės galėtų dirbti be pertraukų.

Spaudos konferencijoje dalyvavę Izraelio policijos atstovai, atvykę į Sočį identifikuoti žuvusiųjų, pasakojo, kad 5 specialistai jau dirba kartu su kolegomis iš Rusijos.

Rusijos lėktuvas Tu-154, priklausantis aviacijos kompanijai "Sibir" ir skridęs reisu Tel Avivas - Novosibirskas, katastrofą virš Juodosios jūros patyrė spalio 4 dieną. Žuvo 66 lėktuvo keleiviai ir 12 įgulos narių.

Čarterinis reisas su katastrofoje žuvusiųjų artimaisiais į Sočį iš Tel Avivo atskris sekmadienį maždaug 18 val. (16 val. Lietuvos laiku), pranešė aviacijos kompanijos "Sibir" spaudos tarnyba. Viena iš versijų - jį galėjo numušti per Kryme tą pačią dieną vykusias Ukrainos priešlėktuvinės gynybos pajėgų pratybas paleista raketa.

Ukraina neigia net teorinę tokios nelaimės galimybę, o šalies gynybos ministras Oleksandras Kuzmukas informavo, jog raketų leidimo per pratybas kontrolė iš 22 vietų parodė, kad raketų skridimo nuotolis buvo 20-40 km ir ne ta kryptimi, kur įvyko Tu-154 katastrofa. Iš viso buvo paleistos 23 raketos.

Kaip šeštadienį pranešė Rusijos gynybos ministras Sergejus Ivanovas, Rusijos prezidento Vladimiro Putino nepatenkino Ukrainos pateikti duomenys, nes, jo nuomone, jie nepakankamai išsamūs.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.