aA
Senasis Vilniaus universitetas pamažu laužo kelis šimtus metų čia puoselėtas blaivybės tradicijas. Pirmadienį rektoratas svarstys, ar Matematikos fakulteto kavinėje leisti pardavinėti alų.
Alus
Alus
Tokio leidimo prašo šimtai Matematikos fakulteto studentų. Tačiau to paties universiteto Istorijos fakulteto dekanatą pasiekė studentų tėvų priekaištai, kad dėl fakulteto valgykloje pardavinėjamo alaus jų atžalos nebepasiekia paskaitų.

Dėl to gali būti neišlaikyta sesija, reikės mokėti už mokslą ar bus nebaigtos studijos universitete. Profesūra šios situacijos nedramatizuoja, o studentai tikina, kad atsiradus alui gyvenimas tapo linksmesnis.

"Susidaro įspūdis, kad jų vaikai - silpnos valios", - tėvų skundą komentavo Istorijos fakulteto prodekanas Algirdas Jakubčionis. Jis priminė, kad paskaitų lankymas nebėra privalomas, todėl studentai turi apsispręsti, ar jiems gerti alų, ar skubėti į auditorijas.

Be to, universiteto fakultetams studentų valgyklos nepavaldžios. jos tik nuomoja patalpas ir nederina, kuo maitinti ir girdyti studentus.

Istoriko A.Jakubčionio požiūris į alų - kiek kitoks nei jo studentų. Dėstytojas nėra alaus mėgėjas. "Tai - liumpenproletariato gėrimas", - įsitikinęs prodekanas.

Istorijos fakulteto dekanas Alfredas Bumblauskas studentams su alumi rankose draudžia būriuotis kieme. Apie tai jis kalbėjo ir šią rugsėjo 1-ąją sveikindamas į mokslus po atostogų sugrįžusį akademinį jaunimą.

A.Bumblauskui atrodo, kad alus kenkia būsimo istoriko įvaizdžiui. Studentai istorikai sąvąjį įvaizdį nupiešia visai kitokį - ilgi plaukai, nutampyti megztiniai, guminiai batai ir alus.

"Lietuvos rytas"