aA
Šiaurės Atlanto Asamblėjos susitikime Otavoje dalyvaujantys 35 šalių įstatymų leidėjai greičiausiai parems JAV karinius veiksmus prieš rugsėjo 11 dienos išpuolių Jungtinėse Valstijose kaltininkus, penktadienį pranešė pareigūnai.
Šeštadienį prasidedančiame susitikime dalyvaus 18 iš 19 Šiaurės Atlanto Sutarties Organizacijos (NATO) šalių parlamentų nariai bei 17-os Aljanso asocijuotų narių atstovai.

Numatoma, kad antradienį, paskutiniąją susitikimo dieną, Asamblėja paskelbs "Kovos su terorizmu deklaraciją", kurią, tikimasi, patvirtins visi 300 Kanadoje susirinkusių parlamentarų, pranešė pareigūnai.

Penktadienį paskelbtame deklaracijos projekte įstatymų leidėjai yra raginami įsipareigoti suteikti visokeriopą paramą savo vyriausybėms, įskaitant ir karinę, jei to prireiktų, "kad šio smurto kaltininkai ateityje nesugebėtų įvykdyti tokių išpuolių prieš mūsų žmones ir mūsų teritoriją".

Projektas numato, kad Jungtinės Valstijos, kaip išpuolių auka, turi teisę "pasirinkti, kokį atkirtį duoti šių išpuolių kaltininkams".

Prieš galutinį balsavimą dėl deklaracijos į Asamblėją kreipsis Kanados ministras pirmininkas Jeanas Chretienas (Žanas Kretjenas) ir NATO generalinis sekretorius George'as Robertsonas.

Dėl vidinių politinių problemų į Asamblėją neatvyks Portugalijos atstovai, pranešė pareigūnai, nepateikdami tolesnių komentarų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.