aA
Afganistaną valdantis Talibanas šeštadienį kaip begėdiškos propagandos veiksmus pasmerkė JAV ketinimus iš oro mėtyti pagalbos siuntinius afganams pabėgėliams.
"Jungtinės Valstijos Afganistano žmonėms nori įteigti mitą, kad jos nėra jų priešas", - Pakistane įsikūrusi naujienų agentūra "Afghan Islamic Press" citavo Talibano Užsienio reikalų ministerijos atstovą spaudai.

"Tačiau tai netiesa. Tiesa yra ta, kad Amerika yra ne tik afganų, bet ir visų musulmonų priešė", - sakė atstovas spaudai.

JAV gynybos sekretorius Donaldas Rumsfeldas ketvirtadienį pareiškė, kad JAV kariuomenė lėktuvais nugabens maistą pabėgėliams Afganistane, tačiau tik tada, kai jiems nebegrės raketos "žemė-oras" ir "Stinger".

Pareigūno teigimu, pagalbos siuntiniai yra dalis didesnės, 320 mln. JAV dolerių vertės JAV humanitarinės pagalbos, skirtos žmonėms, kurie bijodami karo veiksmų, su nedidelėmis vandens ir maisto atsargomis traukiasi šalies pasienio link.

"Jei amerikiečiai tikrai nori padėti Afganistano žmonėms, jie gali siųsti maistą Talibano, taip pat ir opozicijos kontroliuojamų rajonų keliais. Jie ir yra ankščiau tai darę", - sakė Talibano atstovas spaudai.

"Mes esame pasirengę deryboms. Be to, maistą mėtant iš oro, sumažėja tikimybė, kad jis pasieks badaujančius žmones", - pridūrė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.