aA
Osama bin Ladenas turi ne daugiau kaip 2 tūkst. treniruotų kovotojų, šeštadienį arabiškame laikraštyje išspausdintuose pastabose teigė vieną Saudo Arabijos kovotojų organizacijos "al Qaeda" ("Bazė") vadovų treniravęs islamistas.
Osama bin Laden protesters
"Kovai parengtų Bin Ladeno kovotojų... yra ne daugiau kaip 2 tūkst. vyrų", - Londone išeinantis laikraštis "Asharq al-Awsat" citavo Alžyro islamistą Abdullah Anasą, vieną iš vadinamųjų arabų afganų, kurie Afganistane kovojo prieš sovietų karius, lyderių.

Vašingtonas, kuris Afganistane besislapstantį O.bin Ladeną laiko pagrindiniu rugsėjo 11 dienos teroro išpuolių Jungtinėse Valstijose įtariamuoju, įspėjo šią karų nuniokotą Pietryčių Azijos šalį kontroliuojantį Talibano judėjimą išduoti O.bin Ladeną arba sulaukti deramo atpildo.

Tačiau, "karas, kad būtų sunaikinta "al Qaeda" ar sučiuptas jos lyderis bin Ladenas, gali trukti daugelį metų", - sakė A.Anasas, treniravęs Mohammedą Atefą, geriau žinomą kaip Abou Hafsas al-Masri (Abu Hafsas Masris), kuris, kaip manoma, yra vienas iš "al Qaedos" įkūrėjų ir karo vadovų".

A.Anasas yra vedęs organizacijos "Makhtab Al-Khidamat", dažnai minimos kaip "al Qaeda" šerdis, įkūrėjo Abdullah Azamo dukterį. Ši grupuotė pateko į 27 organizacijų ir žmonių, kurių sąskaitos praėjusį mėnesį Vašingtone buvo įšaldytos dėl įtariamų ryšių su O.bin Ladenu, sąrašą.

"Viena vertus, perdėti "Al Qaedos" dydį buvo įprasta arabų kovotojams Afanistane, o antra vertus, tuo labai mėgavosi Amerikos žiniasklaida", - teigė A.Anasas, kuris šiuo metu kaip politinis pabėgėlis gyvena Londone.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.