aA
Pirmadienį dienraštis "Respublika" rašo, kad per Maskvos informacinius biurus jaunuolio motina Valentina Avelienė sužinojo, kad jūreivis S. Vitčenka yra vienas iš 118 nuskendusio atominio povandeninio laivo "Kursk " įgulos narių. S. Vitčenka yra V. Avelienės sūnus iš pirmosios santuokos.

Praėjusį šeštadienį jaunuolio motina išskrido į Murmanską, tikėdamasi nusigauti iki arčiau nelaimės vietos esančio Severomorsko.

S. Vitčenka, kurio motina yra Rusijos pilietė, praėjusių metų lapkritį buvo pašauktas į tarnybą Rusijos kariniame laivyne. Jis yra baigęs Sankt Peterburgo jūreivystės mokyklą.

Barenco jūroje avariją patyręs laivas nuskendo rugpjūčio 12 dieną - daugiau nei prieš savaitę - ir iki šiol gelbėtojams nepavyko įsigauti į laivo vidų.

Trys norvegų narai pirmadienį atidarė nuskendusio rusų atominio povandeninio laivo "Kursk" išorinį liuką ir aptiko, kad laivas pilnas vandens.

Manoma, kad visi 118 įgulos narių yra žuvę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.