aA
Vakar Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas perkirpo naujosios Anykščių ligoninės įkurtuvių juostelę, nors iki tikrų statybos pabaigtuvių dar toli. Nuo 1992 m. statomame milžiniškame 31 tūkst. kvadratinių metrų ploto pastatų komplekse vakar pradėjo veikti tik rentgeno poskyris, užimantis kiek daugiau nei 500 kvadratinių metrų.
A.Paulauskas
A.Paulauskas
© DELFI
Anykščių meras Darius Gudelis prisipažino, kad ligoninės atidarymo ceremonija Seimo vadovo vizitui buvo parengta per dešimt dienų, nors statybininkai ruošėsi dirbti dar tris mėnesius.

Todėl Seimo pirmininkas ir kiti iškilmių dalyviai vakar ligoninėje dar nerado laiptų. Prie trečiajame aukšte sumontuoto per 700 tūkst. litų vertės "Siemens" rentgeno aparato kol kas galima patekti tik liftu.

A.Paulauskas neslėpė, kad ligoninės pastatai jam priminė sovietinių statybų gigantomaniją. Tačiau jis gyrė anykštėnų pasirinktą taktiką įkelti koją į kompleksą ir po truputį jį baigti. Tam reikės beveik 10 mln. litų.

Su anykštėnais ir uteniškiais vakar bendravęs Seimo pirmininkas išgirdo šio krašto žmonių pasipiktinimą dėl cukraus pabrangimo, kurį sukėlė Vyriausybės nutarimas nustatyti minimalias jo pardavimo kainas.

A.Paulauskas sakė, kad našta visai Lietuvai dėl vienos proteguojamos įmonės, kurioje dirba 200 žmonių, - per didelė, todėl jis sieks, kad Vyriausybė persvarstytų šios problemos sprendimą.

"Lietuvos rytas"