aA
Tikimybė, kad Jungtinėms Valstijoms pradėjus karo veiksmus Afganistane Osamo bin Ladeno bendražygiai imsis naujų teroro išpuolių prieš Valstijas, JAV žvalgybos pareigūnų žiniomis, siekia "100 procentų", penktadienį rašo dienraštis "Washington Post".
WTC3
Žvalgybos pareigūnai ketvirtadienį informavo Kongresą, kad gauta "patikima informacija" apie kitus teroro veiksmus prieš Jungtinių Valstijų objektus pačioje šalyje ar užsienyje, rašoma dienraštyje.

Nors turima informacija gali būti netiksli, tačiau kiti požymiai rodo, kad pavojus yra "labai realus", sakė vienas pareigūnas.

Kito pareigūno teigimu, teroro išpuolių tikimybė siekia 100 procentų.

"Beveik galima iš to lažintis. Tiesiog reikia patikėti, kad tai įvyks", - sakė JAV Senato Žvalgybos komiteto narys Richardas Shelby.

Federalinis tyrimų biuras ir Centrinė žvalgybos valdyba gavo informacijos iš Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Afganistano ir Pakistano, tačiau iš jos negalima spręsti apie galimus teroro išpuolio taikinius.

Po rugsėjo 11 dienos teroro išpuolių Niujorke ir Vašingtone, per kuriuos žuvo ar dingo 5,5 tūkstančio žmonių, Jungtinių Valstijų teisės departamentas ne kartą įspėjo apie galimas naujas teroristų atakas.

Ypatingas dėmesys buvo atkreiptas į galimą cheminę ar bakteriologinę ataką, panaudojant javų purškimui skirtą žemės ir oro techniką.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.