aA
Talibanas penktadienį paskelbė, kad ras "islamišką būdą" patraukti Osamą bin Ladeną baudžiamojon atsakomybėn, jei Jungtinės Valstijos pateiks įrodymų, siejančių jį su praėjusio mėnesio teroristų atakomis Niujorke bei Vašingtone.
Osama bin Laden protesters
Talibano ambasadorius Pakistane Abdul Salamas Zaeefas naujienų agentūrai "Afghan Islamic Press" sakė, jog talibams pirmiausia reikia "konkrečių įrodymų", kad Saudo Arabijoje gimęs disidentas bendrininkavo rengiant rugsėjo 11-osios atakas.

"Tokiu atveju mes jį teistume Afganistane, ir jei Amerika nebūtų patenkinta, esame pasirengę surasti islamišką būdą patraukti jį baudžiamojon atsakomybėn", - sakė A.S.Zaeefas.

Pridūręs, kad Talibanas niekada nedarytų nieko, kas pažeistų jo islamišką ir afganistanietišką orumą, A.S.Zaeefas pakartojo kreipimąsi į Jungtines Valstijas verčiau pradėti derybas, o ne imtis karinių veiksmų.

Vašingtonas ambasadoms visame pasaulyje išsiuntė 20 puslapių santrauką, kurioje trumpai išdėstyti įrodymai prieš O.bin Ladeną ir jo tinklą "al-Qaeda" ("Bazė"), tačiau tvirtina, kad Talibanui šios informacijos nepateiks ir su juo nesiderės.

Talibanas yra pareiškęs, kad bet kokį teisinį procesą turi inicijuoti Afganistano Aukščiausiasis Teismas ir Islamo Konferencijos Organizacija.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.