aA
Darbo partijos vienas iš lyderių Kėdainių meras Viktoras Muntianas teigia, kad "nenorėtų tokio partnerio, kuris perrašo įsipareigojimus iš vienos kadencijos į kitą".
Viktoras Muntianas
Viktoras Muntianas
© "Lietuvos žinios"
"Manau, kad valdančiosios daugumos programoje tikslai ir siekiai yra daugiau ar mažiau panašūs. Visa tai, arba didelė dalis, perkelta iš praeitos kadencijos Vyriausybės programos", - sekmadienį vakare "Baltijos televizijos" rinkimų laidoje kalbėjo V. Muntianas.

V. Muntianas teigė, jog jį asmeniškai labiausiai jaudina tai, kad valdžioje esančių partijų prisiimti įsipareigojimai nebuvo vykdomi, ir tokio partnerio, anot V. Muntiano, Darbo partija nenorėtų.

"Įsipareigojimai mūsų programoje yra ne didesni negu, tarkim, valdančiosios daugumos įsipareigojimai. Vienu metu aš net galvojau, kad jie pradėjo nusirašinėti nuo mūsų programos, nes mes ją priėmėme truputį anksčiau", - teigė Darbo partijos atstovas.

Praėjus keletui valandų po balsadėžių atidarymo V. Muntianas prognozavo, jog Darbo partija daugiamandatėje apygardoje gaus ne mažiau kaip 40 proc. rinkėjų balsų.

Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas sako, kad jo partijoje nedaug yra norinčių susidėti su nušalinto nuo prezidento pareigų už Konstitucijos pažeidimus Rolando Pakso vadovaujama koalicija. V.Uspaskichas sekmadienio naktį žurnalistams pasakojo apie galimas koalicijas, kurias sudarytų Seimo rinkimuose pirmaujanti politikos naujokė Darbo partija.

Nors jis teigia, kad apie koalicijas dar anksti kalbėti, nes dar reikia sulaukti antrojo Seimo rinkimų turo rezultatų, tačiau tikina, kad Darbo partija nesusidėtų su radikaliomis politinėmis jėgomis, tarp jų - su R.Pakso koalicija "Už tvarką ir teisingumą".

"Partijos viduje yra nemažai prieštaravimų del koalicijos su Rolando Pakso partija", - sakė V.Uspaskichas.

V.Uspaskichas tikina, kad jokių susitarimų tarp jo ir vieno iš koalicijos "Už darbo Lietuvą" lyderių Artūru Paulausku nėra, tačiau neatmetė galimybės sudaryti koalicijos su socialdemokratais ir socialliberalais.

Komentuodamas Liberalų ir centro sąjungos lyderio Artūro Zuoko pareiškimus, kad jo vadovaujama partija neitų į koaliciją su Darbo partija, V.Uspaskichas atkirto, kad "Zuokui dar reikia pereiti barjerą, kad papultų į Seimą".

V. Uspaskicho teigimu, jo vadovaujama partija eis į koaliciją su tomis partijomis, kurios peržengs rinkimų barjerą ir sutiks įgyvendinti daugiausiai Darbo partijos programos punktų.

Sekmadienį vakare TV3 rinkimų laidoje V. Uspaskichas taip pat informavo, jog galutinį variantą, su kuo eiti ir su kuo neiti į koaliciją, priims ne partijos pirmininkas, o mažų mažiausiai - partijos taryba.

Paklaustas, su kuo neitų į partnerystę, Darbo partijos vadovas atsakė, jog šiandien labai daug prieštaravimų kelia R. Pakso koalicija.

Apie 23 valandą Liberalų ir centro sąjunga jau turėjo 5,6 proc. rinkėjų balsų. To užtenka, kad partijos atstovai patektų į Seimą.

Pats V.Uspaskichas tikisi, kad Darbo partija išlaikys 30-39 proc. rinkėjų balsų.

Kaip rodo preliminarūs duomenys, kuriuos Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) gavo iš 257 rinkimų apylinkių, už Darbo partiją balsavo 37,53 proc. rinkėjų.

Iš viso yra 2031 rinkimų apylinkė.