aA
Telšių apskrities gynybiniame štabe per pratybas trečiadienį imitaciniu šoviniu buvo sužalotas 22 metų atsargos karo prievolininkas Marius Leilionas. Manoma, kad M.Leilioną iš šautuvo iššautu imitaciniu šoviniu sužeidė saugaus šaudymo taisykles pažeidę tarnybos draugai.
Imitacinius šovinius per lauko pratybas Montvydo mokymo centre naudoję kariai greičiausiai nepasirinko saugaus atstumo. Visi kariai supažindinti su taisyklėmis, kuriose nurodoma, kaip elgtis su imitaciniais šoviniais.

Instrukcijoje nurodoma, kad jeigu atstumas nuo žmogaus mažiau yra nei 8-10 metrų, šauti iš imitaciniais šoviniais užtaisyto šautuvo negalima.

Lietuvos kariuomenės vadovybės atstovės spaudai Danguolės Bičkauskienės teigimu, p er lauko pratybas kariams buvo pavesta užduotis - pulti nurodytą objektą. M.Leilionas buvo pastato viduje. M.Leiliono akį sužalojo kulkos atplaiša.

Vaikinui buvo skubiai suteikta medicininė pagalba, jis nuvežtas į Telšių ligoninę, o vakare - į Klaipėdos ligoninę. Kadangi akyje medikai aptiko svetimkūnį, M.Leilionas vakare buvo išvežtas į Kauno akademines klinikas.

Čia karys buvo operuotas. Operacijos metu medikai pašalino svetimkūnį. Medikų teigimu, trečiadienį vaikinas matė abiem akim, tik operuota akimi prasčiau, ji ašarojo Tikimasi, kad akis sėkmingai sugis.

Apie nelaimę dalinio vadovybė pranešė artimiesiems. M.Leilionas yra kilęs iš Klaipėdos. Nelaimingo atsitikimo aplinkybės tiriamos.

Į pratybas buvo pakviesti karo prievolininkai, jau anksčiau atlikę karinę tarnybą. Kasmet 6 metus jie kviečiami kariniams apmokymams. Apmokymai trunka 14 dienų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.