aA
Du Pakistane pagrobti kinų inžinieriai buvo perduoti genčių vyresniesiems, o derybos dėl jų išlaisvinimo tebevyksta, sekmadienį pranešė Kinijos ambasada. Kiek anksčiau Pakistano pareigūnai nurodė, kad vyriškius pagrobė su "al Qaeda" siejami kovotojai, kurie pagrasino susisprogdinti ir susprogdinti belaisvius, jeigu prie jų mėgins artintis saugumo pajėgos.
Kovotojas su ginklu, ginklas, sprogmenys
© Corbis/Scanpix
Pasak Kinijos ambasados atstovo, inžinieriai ir jų pagrobėjai dabar yra su Pietų Vaziristano genčių vyresniaisiais. Šiame genčių kontroliuojamame regione, kuris ribojasi su Afganistanu, pakistaniečių saugumo pajėgos nuo kovo mėnesio kaunasi su kovotojais, kurie siejami su "al Qaeda".

"Remiantis mano turima informacija, abu vyrai yra saugūs. Tačiau jie dar nepaleisti, nors mes to labai tikimės", - sakė diplomatas. - Derybos tebevyksta, tačiau manau, kad reikalai klostosi gerai".

Pakistano krizių valdymo centrui vadovaujantis pareigūnas sakė, kad vyrai vis dar laikomi nelaisvėje, tačiau pridūrė: "Mes tikimės, kad jie bus paleisti dar šiandien".

Kiek anksčiau aukšto rango saugumo pareigūnas iš šiaurės vakarinėje šalies dalyje esančio Pešavaro miesto agentūrai "Reuters" sakė, kad pagrobėjai prisirišo prie kūnų sprogmenų ir nešiojasi rankines granatas. Jie žadėjo susprogdinti abu belaisvius, jei bus mėginama juos išvaduoti.

Pareigūnas sakė, kad trys pagrobėjai greičiausiai kilę iš Vidurio Azijos, o ketvirtasis yra afganistanietis iš Kandaharo rajono. Jie sakė paleisiantys abu vyrus tik tuo atveju, jei lieps vadas, kuris anksčiau yra kalėjęs JAV karinėje Gvantanamo bazėje Kuboje.

Du kinų inžinieriai, dirbę hidroelektrinės statybose, buvo pagrobti šeštadienį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.