aA
Po vidudienio Kėdainiuose Seimo rinkimuose balsavęs Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas pareiškė esąs įsitikinęs savo pergale, bet nurodė, kad politinių jėgų vaizdas būsimajame parlamente bus aiškus tik po antrojo rinkimų turo.
Seimo rinkimuose balsuoja Viktoras Uspaskichas
Seimo rinkimuose balsuoja Viktoras Uspaskichas
© ELTA
Po dvyliktos valandos atvykęs balsuoti Kėdainių naujajame mikrorajone, Aušros vidurinėje mokykloje, įsikūrusioje rinkimų apylinkėje V. Uspaskichas pastebėjo, kad pamiršo pasą mašinoje, kuria atvažiavo. Pasas greit buvo atneštas, tačiau jau iki tol V. Uspaskichui rinkimų komisija išdavė naują rinkėjo pažymėjimą ir leido balsuoti, nes visi jį čia gerai pažįsta.

V. Uspaskichas teigė, kad naujojo Seimo rinkimų pirmojo etapo rezultatų lauks "Forum Palace" viešbutyje Vilniuje kartu su jo vadovaujamos partijos nariais ir rėmėjais. Jis tikisi, kad sekmadienį vykstančių Seimo rinkimų rezultatai bus žinomi po dvidešimt ketvirtos valandos - iki pirmos valandos nakties.

Darbo partijos lyderis pats kandidatuoja Kėdainių vienmandatėje rinkimų apygardoje, kurioje su juo varžosi Socialdemokratų partijos iškeltas Algimantas Salamakinas bei Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas Artūras Zuokas.

V. Uspaskichas kritiškai vertino prieš rinkimus pakeistą jų tvarką ir pripažino, kad vietoje vieno turo grąžinta dviejų turų sistema turės įtakos galutiniams rinkimų rezultatams. Darbo partijos lyderio teigimu, demokratinėje valstybėje "žaidimo taisyklės" neturėtų būti keičiamos paskutiniu momentu prieš rinkimus.

Rinkimų apylinkės pirmininkas Vytautas Gogaitis sakė, kad rinkėjų aktyvumas šį sekmadienį panašus į balsavimą per Prezidento rinkimus birželio mėnesį. Iš beveik 3700 į rinkėjų sąrašus įrašytų asmenų iki dvyliktos valandos balsavo per 500 žmonių.

V. Gogaičio duomenimis, dvyliktą valandą toje rinkimų apylinkėje buvo tik du stebėtojai - abu iš Darbo partijos.

Jis turi darbo rinkimų komisijoje patirties ir teigė, kad toje Kėdainių vietoje didžiausia dalis rinkėjų paprastai ateina balsuoti tarp keturioliktos ir penkioliktos valandos, kitas jų antplūdis tikėtinas nuo septynioliktos iki aštuonioliktos valandos. Nemažai ateina ir paskutinį balsavimo pusvalandį iki dvidešimtos valandos.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.