aA
Ant kelio sėdėjęs Kalifornijos gyventojas, tokiu būdu protestavęs prieš vietos policijos veiksmus, buvo kelis kartus pervažiuotas pavogto automobilio. Alanas Martinas protestavo prieš policininkus, nurodžiusius nuvilkti jo automobilį.
Vyras, patyręs daugybinius lūžius, šiuo metu gydomas San Francisko ligoninėje. Tuo tarpu jį pervažiavęs įtariamasis buvo areštuotas ir apkaltintas pasikėsinimu į žmogaus gyvybę.

49 metų vyro automobilis buvo nuvilktas po to, kai policijos pareigūnai suabejojo jo vairuotojo pažymėjimo tikrumu. Įsižeidęs vyras atsisėdo pakankamai judraus kelio, esančio San Francisko priemiestyje, viduryje ir atsisakė paklusti pareigūnams.

Kai pareigūnai bandė įkalbėti vyrą savo paties saugumo labui pasitraukti nuo kelio, pasirodė policijos persekiojamas vogtas automobilis “Nissan”. Pareigūnai spėjo pasitraukti iš kelio, tačiau dideliu greičiu važiavęs pavogtas automobilis trenkėsi į vieną iš policijos mašinų ir pervažiavo protestuojančiam vyriškiui per kojas.

Tada “Nissan” vairuotojas įjungė atbulinę pavarą ir pervažiavo per vyrą antrą kartą. “90 km/h važiavęs automobilis pervažiavo per mano kojas. Jis vos nepalietė mano nosies. Jis galėjo mane suvažinėti”, - laikraščiui “San Francisco Chronicle” pasakojo A.Martinas.

Įtariamasis 37 metų Kevinas Domino netrukus po incidento buvo sulaikytas policijos pareigūnų. Jam gresia kaltinimai dėl automobilio vagystės ir pasikėsinimu į A.Martino bei policininkų gyvybes.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.