aA
Rinkėjai, neturintys balsuoti reikalingų dokumentų, juos gali gauti Pasų poskyriuose arba Migracijos tarnybose. Specialistų teigimu, pažymos apie deklaruotą gyvenamąją vietą ar kiti su tuo susiję laikinieji dokumentai bus išduodami nemokamai. Be to, Vyriausioji rinkimų komisija įspėja, kad šiandien nebegalima agituoti už kandidatus ar partijas.
Rinkimai
Rinkimai
© DELFI
Praradusieji balsavimui reikalingus dokumentus – pasą ar asmens tapatybės kortelę arba pasibaigus jų galiojimo laikui, turėtų kreiptis į vietos Pasų poskyrius ar Migracijos tarnybas. Šios įstaigos dirbs ir sekmadienį.

Balsuoti galės ir neįrašyti į rinkėjų sąrašus piliečiai. Tokiu atveju jiems reikėtų kreiptis į rinkimų apylinkės komisiją iki aštuonioliktos valandos. Privalu turėti asmens dokumentą bei pažymą apie gyvenamąją vietą.

Pagal Seimo rinkimų įstatymą šiandien ir rytoj draudžiama rinkimų agitacija, išskyrus nuolatinę vaizdinę agitaciją tam skirtose vietose, jei ji iškabinta likus ne mažiau kaip dviem paroms iki rinkimų pradžios. Rinkimų agitacijos draudimo pažeidimas užtraukia administracinę atsakomybę. Pagal įstatymus, pažeidusiems agitacijos draudimą gresia bauda nuo 500 iki 1000 litų. Jei agitacijos draudimą pažeidžia rinkimų komisijos narys ar kitas pareigūnas, bauda gali siekti iki 4000 litų.

Lietuvos radijas