aA
Šou pasaulio "banginiui" Arūnui Valinskui net penkios Lietuvos partijos siūlė būti jų kandidatu į Seimą.
A.Valinskas apie politiko karjerą negalvoja. "Kol kas nesu pribrendęs tokiems dalykams, bet šiaip nelabai noriu ten lįsti, nes turiu daug mielesnį darbą, iš kurio galiu gyventi", - sakė jis.

Konkrečiai įvardyti partijas, siūliusias vietą savo sąrašuose, A.Valinskas atsisakė. Teprasitarė, kad tai - centristiniø bei kairiosios pakraipos politinės jėgos. Tačiau jeigu A.Valinskas susiviliotų pasiūlymais dalyvauti rinkimuose, atsidurtų pakankamai aukštose pozicijose - pirmajame sąrašo dešimtuke.

Nenori

Apie galimą kandidatavimą į Seimą buvo užsiminta ir kitiems "dviratininkams", tačiau rimtai į tokias kalbas nė vienas nepažiūrėjo. "Kol dirbame tokį darbą, į Seimą eiti negalime. Be to, nenorime", - sakė LŽ Vytautas Šerėnas.

Jis neigė, kad su juo kalbėjo kurios nors partijos veikėjai, tačiau, LŽ žiniomis, V.Šerėno pavardæ savo sąrašuose ypač norėtų matyti viena kairiosios pakraipos partija.

V.Šerėnas juokavo, kad į Seimą nėra ko eiti: mobilųjį telefoną, automobilį, darbo kabinetą jis turi, o parlamentarų alga daug mažesnė, nei uždirba jis. "Tai ko ten eiti? Dėl Lietuvos valstybės? Parodykite man nors vieną Seimo narį, kuris eina ne atlyginimo gauti!" sakė V.Šerėnas.

Visgi V.Šerėnas pajuokavo, kad susitarus "dėl finansinės pusės" sutiktų eiti į Seimą bet kurios partijos sąraše: "Juk taip yra visame pasaulyje: iš pradžių patenkini buitinius poreikius, o tik po to dvasinius".

Neypatingas

Darbą Seime "dviratininkai" įsivaizduoja taip: ateina parlamentaras, pasėdi, padaro tai, ką liepia vadas, ir viskas. Tiesa, dar laiku ateina atsiimti algos.

A.Valinsko nuomone, visame pasaulyje partijos žūtbūt pageidauja "prisidėti pliusų" ir savo naudai nori panaudoti populiarių žmonių įdirbį bei reitingus. Pasak jo, toks dalykas Lietuvoje vis dar yra nepriimtinas ir naujas.

"Dviratininkas" įsitikinæs, kad "žvaigždės" į politiką turi ateiti ir dirbti iš idėjos, įgyvendinti savo vizijas. "Bet jeigu žmogus Seime sėdi tik dėl to, kad baigėsi jo karjera teatre ar krepšinio aikštelėje, ir Seimas jam - pajamø šaltinis, to tikrai nepateisinu", - teigė jis.

Priminsime, kad populiarius žmones viliojo ir tai jau padarė ne viena politinė jėga. Šitai Naujosios sąjungos (socialliberalų) pirmajame dešimtuke net du žurnalistai Nijolė Steiblienė ir Vytautas Kvietkauskas. Populiarus krepšininkas Sergejus Jovaiša talkins konservatoriams, operos solistas Eduardas Kaniava - LDDP, Virgilijus Noreika - krikdemø sąjungai, popdainininkas Laimonas Dinius - liberalams. Krepšininkas Rimas Kurtinaitis dar dvejoja, ar verta tapti politiku. Tuo tarpu lakūnas Jurgis Kairys bei tangomanas Marijonas Mikutavičius juos "verbavusioms" partijoms kategoriškai pasakė "ne".