aA
Žurnalisto Vito Lingio nužudymo byloje nuteistas Borisas Bobičenka skundu kreipėsi į teismą, prašydamas įpareigoti Alytaus pataisos namų direktorių paduoti apylinkės teismui teikimą lygtinai atleisti jį nuo laisvės atėmimo bausmės prieš terminą ar laisvės atėmimo bausmę pakeisti švelnesne.
Kalėjimas, raktai, kalėjimo prižiūrėtojas
© Corbis/Scanpix
B.Bobičenka taip pat pageidavo, kad teismas įpareigotų Alytaus pataisos namų direktorių perkelti jį iš paprastos į lengvąją grupę.

Šiam su anksčiau Vilniuje veikusiu nusikalstamu susivienijimu "Vilniaus brigada" siejamam nuteistajam laisvės atėmimo bausmė baigiasi 2007-siais.

B.Bobičenka lygiai prieš 10 metų - 1994 metų rudenį - buvo nuteistas "Respublikos" žurnalisto V.Lingio nužudymo byloje kartu su Borisu Dekanidze, Igoriu Achremovu ir Viačeslavu Slavickiu.

B.Dekanidzei teismas skyrė išimtinę mirties bausmę, kuri buvo įvykdyta, I.Achremovas buvo nuteistas kalėjimu iki gyvos galvos. Ši bausmė šiemet sausį buvo sušvelninta iki 25 metų ir dešimt metų kalėjime praleidęs vyras buvo perkeltas į pataisos namus. B.Bobičenka ir V.Slavickis taip pat buvo nuteisti laisvės atėmimo bausmėmis.

Vilniaus apygardos administracinis teismas Alytaus pataisos namuose bausmę atliekančio B.Bobičenkos skundą šiemet rugpjūčio 19 dieną nutartimi atsisakė priimti.

Pareiškėjui buvo išaiškinta, kad jis su skundu turi kreiptis į Kauno apygardos administracinį teismą, nes pagal įstatymus skundas ar prašymas paduodamas tam administraciniam teismui, kurio veikimo teritorijoje yra pataisos namai. Šiuo atveju, pataisos namai yra Kauno apygardos administracinio teismo veikimo teritorijoje.

Tačiau B.Bobičenka neatsižvelgė į teismo išvadas ir su analogišku prašymu kreipėsi į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą.

Šis teismas ketvirtadienį savo galutine ir neskundžiama nutartimi konstatavo tą patį - kad tinkamu atsakovu šiuo atveju yra Alytaus pataisos namai ir skundas yra teismingas ne Vilniaus apygardos administraciniam teismui, o Kauno apygardos administraciniam teismui.

B.Bobičenka liepos 2 dieną kreipėsi į Alytaus pataisos namų direktorių, prašydamas paduoti apylinkės teismui teikimą lygtinai atleisti jį nuo laisvės atėmimo bausmės prieš terminą ar pakeisti ją švelnesne. Po to jis dar paprašė perkelti jį į kitą grupę.

Gavęs iš direktoriaus neigiamus atsakymus, B.Bobičenka kreipėsi į Kalėjimų departamentą. Šis Alytaus pataisos namų direktoriaus sprendimus paliko galioti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.