aA
Nuo liepos pašalpų nesulaukiančios Anykščių rajono daugiavaikės motinos vakar pradėjo protestuoti - jos surengė piketą prie savivaldybės pastato.
Anykščių rajono daugiavaikės motinos mano, kad tik piketuodamos prie savivaldybės gali išsireikalauti pašalpas. Nuo liepos negaunančios pinigų moterys vakar jau antrą kartą susirinko prie savivaldybės ir išsakė savo priekaištus merui Dariui Gudeliui.

Kai kurios atsivedė ir vaikus. Pikete taip pat dalyvavo šeimų "galvos" - vyrai stovėjo tylėdami ir rūkydami klausėsi žmonų. Klausydamos Socialinės paramos skyriaus Alvydo Janicko pasiaiškinimų, kad rajono biudžetas tuščias, o nuo liepos atlyginimų negaunantys mokytojai taip pat rengiasi streikuoti, moterys pyko ir reikalavo išmokėti pašalpas.

Dovana

Gatvėje pasirodžius Anykščių merui D.Gudeliui moterys kiek atlyžo, merui netgi minkštą žaisliuką padovanojo. Šis tikino laikysiąs žaislinį kiškį ant darbo stalo, kad prisimintų savo pažadus daugiavaikėms.

Tik meras mažai ką galėjo pažadėti. Anykščių rajonas skendi skolose, o atlyginimams biudžetinių įstaigų darbuotojams ir pašalpoms reikia 1,5 mln. litų. Dėl susidariusios padėties ir negrąžintų paskolų kaltinami buvę merai - konservatorius S.Nefas ir socdemas L.Alesionka.

Priekaištai

Negaunančios pašalpų moterys nusprendė įkurti daugiavaikių motinų bendriją. Bendrijos pirmininkė Jolanta Laurinavičienė piktinosi, kad daugiavaikės šeimos tapatinamos su asocialiomis. Motinas žeidžia priekaištai, kad gimdančios vaikus tik dėl pašalpų.

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"