aA
Klaipėdoje dėl palydovinės laivo valdymo sistemos vagystės sulaikyta benamė įtariama "apšvarinusi" dar vieną katerį bei prigirdžiusi klofelinu ir apvogusi Olandijos pilietį.
Prostitucija, prostitutė
Prostitucija, prostitutė
© Corbis
Klaipėdos miesto vyriausiojo policijos komisariato teigimu, buvusi prostitutė niekur nedirbanti 25-erių metų Oksana Klovaitė rugsėjo pabaigoje buvo sulaikyta tiriant vagystę iš krantinėje stovėjusio laivo "Monika".

Hamburge registruoto laivo kapitonas policijai pranešė, kad iš laivo neaiškiomis aplinkybėmis dingo per 7 tūkst. litų kainuojantis nešiojamasis kompiuteris su palydovine laivo valdymo sistema bei vyriausiajam mechanikui priklausantis mobiliojo ryšio telefonas.

Jau kitą dieną policijos pareigūnai sulaikė nuolatinės gyvenamosios vietos neturinčią, anksčiau ne kartą teistą O.Klovaitę, pas kurią aptiko iš laivo pagrobtus daiktus.

Tyrimo metu paaiškėjo dar dviejų Klaipėdoje įvykdytų vagysčių aplinkybės.

Pareigūnai įtaria, kad gegužės mėnesį O.Klovaitė apvogė Olandijos pilietį. Naktiniame klube "Kalifornija" su jauna mergina susipažinęs užsienietis parsivedė ją į nuomojamą butą.

Paskui olandas netikėtai užmigo, o atsibudęs ryte pasigedo daiktų už 7 tūkst. litų.

Manoma, kad mergina pripylė užsieniečiui į gėrimą klofelino ir pasikvietusi draugę jį "apšvarino". Dėl šio nusikaltimo pareigūnai ketina apklausti dar vieną įtariamąją 20-metę Anastasiją Michejevą.

O.Klovaitė taip pat įtariama gegužės mėnesį apvogusi bendrovės "Klasco" teritorijoje stovėjusį katerį "Pilotas". Tada iš laivo prapuolė vieno įgulos nario piniginė ir mobiliojo ryšio telefonas. Nuostolis įvertinatas 250 litų.

Minėtus įvykius tiria uostamiesčio kriminalistai bei Jūrų uosto policijos skyrius.

Policijos duomenimis, anksčiau O.Klovaitė vertėsi prostitucija ir uždarbiaudavo krantinėje stovinčiuose laivuose. Į aptvertą teritoriją moteris patekdavo perlipusi tvorą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.