aA
Rusijos parlamentinės komisijos pranešimas su išvadomis apie Beslano tragedijos išvadas ir aplinkybes bus atviras, bet prie jo gali būti prisegtas priedas su slaptais dokumentais, sakė Federacijos Tarybos pirmininkas Sergejus Mironovas.
Beslano mokykloje, Osetijoje, renkami daiktai, priklausę įkaitams
Beslano mokykloje, Osetijoje, renkami daiktai, priklausę įkaitams. 335 žmonės, iš kurių pusė - vaikai, žuvo tragiškiausioje istorijoje įkaitų dramoje.
© Reuters/Scanpix
Pasak jo, Beslano mokyklos įkaitų dramos, per kurią žuvo daugiau kaip 330 žmonių,iš jų pusė - vaikai, chronologija bus atkurta sekundžių tikslumu.

"Pranešimas būtinai bus viešas. Greičiausiai atviri bus abejų parlamento rūmų svarstymai, per kuriuos bus paskelbti rezultatai", - sakė S.Mironovas, bet negalėjo nurodyti, kada pranešimas bus parengtas.

Pasak jo, komisija baigs darbą tuomet, kai gaus atsakymą į kiekvieną klausimą, o jų labai daug.

Paklaustas apie galimą cenzūrą, S.Mironovas pareiškė, kad "šito nebus. Tai gali liesti tik tuos klausimus, kurie susiję su valstybės saugumu ir būsimąja kova su terorizmu".

Pasak parlamentaro, prie pranešimo gali būti prisegtas priedas su įrodymus patvirtinančiais dokumentais.

S.Mironovas, kuris dalyvavo kas savaitę vykstančiame komisijos darbo posėdyje, sakė, kad šiandien ji nagrinėjo Šiaurės Osetijos Nepaprastųjų situacijų ministerijos ir valstybinio mobilaus oro gelbėtojų būrio pranešimą.

Jis atsisakė atsakyti į klausimą apie galimas šių padalinių darbo klaidas, bet sakė, kad gelbėtojai dirbo profesionaliai.

Pasak Federacijos Tarybos nario Valerijaus Fiodorovo, komisija dirbs ne mažiau kaip pusmetį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.