aA
Moldovos parlamento pirmininkė Jevgenija Ostapčiuk laiške Rusijos Valstybės Dūmos pirmininkui Genadijui Selezniovui pareiškė, kad numatyta grupės Rusijos parlamentarų kelionė į šalį nepageidautina.
Kaip pranešė trečiadienį Rusijos Valstybės Dūmos spaudos tarnyba, laiške taip pat pažymima "nuosekli Moldovos veikla sureguliuojant Padnestrės konfliktą, stiprinant regiono integraciją".

Moldovos parlamento pirmininkė pareiškia, kad "esant tokiai situacijai sunku paaiškinti veiksmus Rusijos deputatų, mėginančių pateikti Dūmai svarstyti kreipimąsi į Rusijos prezidentą, kuriame atvirai ignoruojama reali padėtis ir remiama nekonstruktyvi kai kurių Padnestrės lyderių, siekiančių asmeninės naudos iš neapibrėžto regiono statuso, pozicija.

J.Ostapčiuk informuoja G.Selezniovą, jog "atsižvelgdamas į vienašališką ir neobjektyvų grupės Rusijos deputatų požiūrį į regiono problemas, Kišiniovas šios grupės ketinimą aplankyti Moldovą vertina kaip nepagrįstą ir nepateisinamą nei politiniu, nei moraliniu etiniu požiūriu".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.