aA
Pagėgių pasieniečiai trečiadienį Nemune sulaikė Rusijos pilietį su naro kostiumu ir plaukmenimis. Įtariama, kas vyriškis iš Rusijos į Lietuvą atplukdė kontrabandinių cigarečių krovinį. Įkliuvęs 28-erių metų Sovetsko gyventojas įnirtingai priešinosi pareigūnams ir vieną iš jų bandė įtraukti į vandenį.
Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), Rusijos pilietis Pagėgių rinktinės pasieniečiams įkliuvo kontrabandininkų pamėgtoje vietoje - Pagėgių savivaldybės Bitėnų kaimo ribose, Rambyno kalno papėdėje.

Čia dėl kelerius metus trunkančio vietinių institucijų priešinimosi pasieniečiai negali įdiegti išorinės Europos Sąjungos (ES) sienos apsaugai būtinų priemonių.

Trečiadienio vakarą Pagėgių užkardos pareigūnai pastebėjo iš Kaliningrado srities Nemunu, kurio viduriu eina Lietuvos ir Rusijos siena, plaukiantį žmogų. Įtariama, kad jis jau buvo spėjęs palikti cigaretes Lietuvos krante ir plaukė atgal.

Atskubėjęs pasieniečių kateris užkirto plaukikui kelią, tačiau tvirto sudėjimo vyras nepakluso pasieniečių reikalavimams ir ėmė įnirtingai priešintis.

Iš pradžių jis bandė sprukti nerdamas po vandeniu, vėliau kelissyk stengėsi į vandenį įtraukti pasienietį, kai šis sučiupęs plaukiką bandė jį įtraukti į katerį.

Tuomet kitas pasieniečių ekipažo pareigūnas stipria katerio prožektorių šviesa trumpam apakino agresyvų narą, ir šis praradęs orientaciją ėmė plaukti į Lietuvos krantą.

Tačiau pasiekęs krantą rusas toliau priešinosi, todėl pareigūnai prirakino vyrą prie katerio. Po sulaikymo buvo pastebėta, kad sužeista įtariamojo kakta, todėl jis apžiūrai buvo nuvežtas į Šilutės ligoninę.

Ketvirtadienį Pagėgių pasieniečiai planuoja sulaikytąjį pristatyti į Šilutės rajono apylinkės teismą.

VSAT Pagėgių rinktinėje dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Įtariama, kad perplukdytas cigaretes spėjo pačiupti Lietuvos krante plaukiko laukę bendrai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.