aA
Panevėžyje, savo giminaičio bute nelegaliu ginklu nusišovė 28-erių metų Žilvinas Batūra, sostinėje anksčiau veikusios grupuotės "Vilniaus brigada" narys. Nelaimė Aukštaičių gatvėje esančio namo bute įvyko vakar vakare. Į krūtinę nusišovusio vilniečio kūną aptiko namo parėjęs Ž.Batūros pusbrolis.
pistoletas, ginklas
© Corbis
Šalia vyriškio rastas į kovinį ginklą perdirbtas dujinis pistoletas su duslintuvu. Neoficialiais duomenimis, vilnietį tokiam žingsniui galėjo pastūmėti kiti nuskalstamo pasaulio nariai.

Žilvinas Batūra buvo žinomas kaip "Vilniaus brigados" narys. Vilniaus apygardos teismas už nužudymą, chuliganizmą ir neteisėtą ginklo laikymą jį buvo nuteisęs devynerių metų laisvės atėmimo bausme. 28 metų Batūrą teismas pripažino kaltu 1996 metais nušovus nusikaltėlių pasaulyje žinomą Česlovą Machnačių.

Beje, per parengtinį tardymą Ž.Batūrą gynė tuo metu garsi advokatė Margarita Šalkauskienė. Valstybės saugumo departamentas advokatę sulaikė, kai ji mėgino papirkti savo kliento kaltintoją 7 tūkst. JAV dolerių kyšiu už tai, kad Ž.Batūrai kaltinimai žmogžudyte būtų pakeisti chuliganizmu. Tuo metu viena brangiausiai apmokamų Lietuvos advokačių buvo nuteista kalėti pusketvirtų metų.

Žinių radijas