aA
Kairiųjų propagandinio organo vadovas Gediminas Kirkilas penktadienį apkaltino liberalų lyderį Rolandą Paksą "vengimu tiesiogiai diskutuoti ir atskleisti rinkėjams tikruosius savo ketinimus".
Socialdemokratų partijos pirmininkas (LSDP) Vytenis Andriukaitis ketvirtadienį "metė pirštinę" Lietuvos liberalų sąjungos (LLS) pirmininkui, Vilniaus merui R. Paksui susirungti dėl vietos parlamente vienmandatėje Žirmūnų rinkimų apygardoje.

LLS rinkimų štabas tą pačią dieną išplatino atsakomąjį pareiškimą, kuriame teigiama, kad R. Paksas neketina balotiruotis vienoje apygardoje su LSDP lyderiu Vyteniu Andriukaičiu. Anot pareiškimo, R. Paksas "pasirinko Antakalnio apygardą todėl, kad jau daug metų gyvena šiame puikiame Vilniaus rajone ir norėtų, kad savo nuomonę apie jį pareikštų rinkėjai, pažįstantys jį ne tik iš televizorių ekranų".

Liberalų pareiškime buvo teigiama, kad "patyrusiam politikui V. Andriukaičiui nederėtų elgtis nesąžiningai ir apsimesti, nežinant, kad R. Paksas kels savo kandidatūrą būtent Antakalnio apygardoje, apie ką ne kartą buvo pranešta".

A. Brazausko socialdemokratinės koalicijos Informacijos centro vadovas G. Kirkilas penktadienį savo pareiškime teigė, kad R. Paksas buvo pakviestas susirungti vieno apygardoje su V. Andriukaičiu tikintis "ne efektingos asmenybių dvikovos", o norint, "kad susikautų dvi ideologijos: socialdemokratinė ir liberalioji".

"Tokia tiesioginė diskusija parodytų, kuri iš šių dviejų ideologijų šiandien yra reikalingesnė ir aktualesnė Lietuvai, nuskurdintai dešiniųjų konservatorių ir krikdemų valdžios", teigia G. Kirkilas.

LDDP atstovas taip pat primena, kad Rolandas Paksas "yra atsakingas ne tik už didžiules Vilniaus miesto skolas, bet taip pat ir už savo, kaip konservatorių ir krikdemų koalicijos Vyriausybės vadovo, laikotarpį ir sprendimus".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.